• Educar en temps de pandèmia: salut i do...

Educar en temps de pandèmia: salut i docència

Ensenyar en un clima de pandèmia

A tots ja ens ha quedat clar que en la situació sanitària en què ens trobem hem d'aprendre, cada dia,a conviure amb la pandèmia. Cada dia, perquè si ens relaxem, entrem en la zona de risc, nosaltres i les persones que ens envolten.

És una característica de les pandèmies la ràpida difusió, o contagi, propi d'aquest tipus de malaltia. La pandèmia s'acosta a les denominades "plagues", que tenen un regust històric, com si es tractés d'alguna cosa antiga, i per tant alguna cosa ja superada. Res més lluny de la realitat.

Ara que fa gairebé dues setmanes que ha començat el curs, els docents tenim a sobre una pressió social important, perquè les famílies han dipositat sobre les nostres esquenes la confiança no només d'ensenyar als fills i filles, sinó també d'alguna manera de mantenir-los protegits contra aquesta difusió accelerada dels virus. I els responsables de Salut i els d'Ensenyament encara actuen més i més sobre la nostra percepció de la missió del docent.

L'escola, el centre educatiu, ha vist que es capgirava la seva missió i de retruc l'ensenyant. Ara cobra nova forma l'escola com a factor socialitzador i perd forma l'aspecte acadèmic. Com a ensenyants podem perdre els papers, si no els hem perdut ja tots plegats: institucions, famílies, professorat i alumnat.

Però és clar,hem d'ensenyar. Potser hem de buscar estratègies noves per guanyar amb intensitat els temps de docència que queden una mica reduïts per l'atenció a d'altres aspectes relacionats amb la salut i el civilisme. Hem d'acudir a molts fronts, se'ns demana més i hem de resoldre conflictes que no eren pròpiament nostres perquè depassen el que hi estàvem acostumats.Reprendre amb iniciativa aquesta vessant més educativa i d'acollida que la pròpiament didàctica.

Temas
© 2007 - 2020 Tus clases particulares Mapa web: Profesores particulares| Academias y centros