L’ESCOLA A CASA QUAN NO HI HA MÉS REMEI

El concepte del homeschooling ha esdevingut bastant important i en sentim força a parlar en motiu dels dies que corren. La transcendència d’aquest mètode s’hi veu reflexada en les peculiaritats del mateix, tant per la manera de fer com per les complicacions que comporta.

A Catalunya així com a l’estat Espanyol, l’escolarització a casa no hi té cabuda en la constitució que regeix el país i és per això que amb caràcter general, els casos de homeschooling són contats. Cap el 2012 s’estimà que prop d’un miler d’infants estaven escolaritzats a casa però no existeix un registre oficial d’aquesta dada i la gran majoria d’aquests, eren alumnes que no s’havien adaptat a l’escola o bé patíen algun tipus de malaltia llarga.

Actualment vivim una crisi sanitària important com és la de la CoVid-19 i per aquest motiu se'n parla de “portar” l’escola a casa. Hi ha un munt de debats oberts sobre com seguir el curs escolar en estat d’emergència estatal, inclús alguns es plantegen donar-lo per acabat però la realitat és que la gran majoria de mestres proven de seguir les classes telemàticament i/o enviar feina i propostes didàctiques als alumnes via mail.

En definitiva, el homeschooling com a tal, sempre ha estat una opció més aviat poc escollida i ara, amb la pandèmia que fa entrar en pànic a la gent, sembla que això ha donat la volta i per tant concloem que com a societat tenim la voluntat de portar l’escola a casa quan no hi ha més remei.

Temas
Utiliza nuestro Buscador Inteligente
© 2007 - 2024 Tus clases particulares Mapa web: Profesores particulares| Academias y centros